Makarská riviéra: ideální letní dovolená


ubytování Chorvatsko

Krásné oblázkové pláže, města nabízející pobřežní promenády, bohatá nabídka ubytování i trávení volného času. Taková je Makarská riviéra. Hojně navštěvovaná a jedna z nejvyhledávanějších oblastí Chorvatska, která se rozkládá na dalmátském pobřeží od města Brely po Gradac.

Makarská riviéra je oblíbená hlavně pro své různorodé aktivity, které tu můžete provozovat. Ať už je to sport, koupání, výpravy za historií, kulturou nebo přírodou.

Makarska: oblíbené letovisko Makarské riviéry

Nejnavštěvovanějším letoviskem této turistické oblasti je město Makarska, od kterého pochází název této oblasti. Oblíbené město, které svým návštěvníkům přináší mix historie a moderní architektury. V Makarske si každý najde to své. Historické jádro je postaveno v benátském slohu. Luxusní hotelové komplexy střídají moderní vily. Najdete tu příjemné restaurace, stylové kavárny i bary nebo diskotéky, ve kterých to žije až do rána.

makarska

To, za čím sem však míří většina turistů především, jsou excelentní podmínky pro koupání v krásném čistém moři. Najdete zde 1,5 km dlouhou pláž Donja Luka, která je tvořena malými hladkými oblázky.

Z Makarske se také můžete vydat na výlety do okolí, které zpříjemní a obohatí váš pobyt zde. Vyplujte lodí na ostrov Brač, Hvar nebo Korčulu. Zajeďte si autem nebo autobusem do historického Dubrovníku nebo do Splitu. Ti z vás, kteří mají rádi přírodu, by neměli vynechat návštěvu národního parku pohoří Biokovo. Štíty těchto hor lemují Makarskou riviéru po celé její délce. Nejvyšší horou tohoto chráněného pohoří je Sv. Jure s nadmořskou výškou 1762 metrů.

Baška Voda

Baška Voda

Krásné dlouhé oblázkové pláže a křišťálovou vodu najdete také v letovisku Baška Voda, která se nachází 10 km od Makarske. Tato původně rybářská osada se přeměnila na jedno z nejnavštěvovanějších letovisek v oblasti, které si získalo srdce mnoha turistů, jež každoročně Makarskou riviéru navštěvují.

 

Promajna a Bratuš: klidná dovolená

4 kilometry od Bašky Vody se nachází letovisko Promajna, které představuje dokonalé místo pro strávení rodinné letní dovolené. Městečko má jen 230 obyvatel a vzniklo z původní rybářské osady. Najdete tu překrásnou bílou oblázkovou pláž a několik nabídek restaurací a barů.

ČTĚTĚ:   Recenze: Hotel Imperial Vodice - Nic moc hotel

Ne jinak je to u v malebné vísce Bratuš, která nabízí především klid a krásnou přírodu. Bratuš leží asi 6 km od Makarske a 5 km od Bašky Vody. Oblázková pláž nabízí pozvolný vstup do moře, což ocení převážně rodiny a dětmi. Ve vesnici žije celoročně okolo 50 obyvatel, automobilový provoz je zde malý, a proto tu svým dětem můžete dopřát více svobody.

Městečko Brela

Hledáte-li malebné letovisko na Makarské riviéře, zajeďte se podívat do Brely. Okolní borové lesy tvoří dokonalou kulisu překrásným oblázkovým plážím, kde si užijete luxusní odpočinkovou dovolenou. Při pobřeží najdete malé zátoky a skaliska, které umocňují krásu tohoto pobřežního městečka.

Brela_Makarská riviéra

Rybářské středisko Podgora

9 km jižně od Makarske leží rušné letovisko Podgora s malebným přístavem pro rybářské lodě. Město je známé jako rybářské středisko, a proto také mnoho hotelů a jiného současného ubytování pro turisty je postaveno v sousedství starých rybářských domků. Podgora nabízí krásné oblázkové pláže lemované od vnitrozemí borovicemi. Z vodních sportů si zde můžete vyzkoušet potápění, vodní lyžování, veslování nebo windsurfing.

Luxusní dovolená v Tučepi

Svou krásnou pláží je známé také oblíbené letovisko Tučepi, které najdete nedaleko městečka Podgora. 3 km dlouhá pláž se nachází v široké zátoce a nabízí drobné oblázky a písek. Tučepi se řadí mezi ty luxusnější destinace na Jadranu. Můžete zde obdivovat domy, které mají obložení z bílého mramoru. Najdete zde příjemné restaurace, kavárny i cukrárny. Podél pláže vede dlouhá promenáda, která vyzývá k romantickým procházkám.

Tučepi

Živogošće a Drvenik

20 km jihovýchodně od Makarske se nachází letovisko Živogošće. Můžete si zde užívat pláž dlouhou 6 km, kterou lemují olivovníky, vinice a borovice. K Živogošći patří také vesničky Porat, Blato a Mala Duba, kde můžete zažít poklidnou rodinnou dovolenou.

8 km jižně od Živogošće leží ve dvou zátokách letovisko Drvenik. Horní zátoka (Gornja Vala) nabízí krásné oblázkové pláže, kde je poklidná dovolená plná slunce zaručena. V Dolní zátoce (Donja Vala) je přístav, odkud vyplouvají trajekty na ostrov Hvar a Korčula.

ČTĚTĚ:   Skryté poklady Chorvatska. Tahle místa stojí za návštěvu!

Gradac: nejjižnější letovisko Makarské riviéry

12 km jižně od Drveniku leží letovisko Gradac, které žije bujarým nočním životem a nabízí prý jednu z nejkrásnějších pláží celé Makarské riviéry – pláž Gornja Vala. Můžete si tu užít večerní diskotéky pod širým nebem a přes den se vypravit na vrchol Sv. Ilja, který leží v nadmořské výšce 961 metrů.

Gradac

Makarské kulturní léto

Svou letní překrásnou dovolenou na Makarské riviéře si můžete zpestřit kulturními zážitku v podobě Makarského kulturního léta, které se koná po celé oblasti. Těšit se můžete na koncerty vážné, popové i rockové hudby, folklorní večery a divadelní představení.

Co více si od letní dovolené můžete přát? V oblasti Makarské riviéry zapomenete na starosti všedních dnů a budete si moci užívat relaxu, zábavy i skvělého koupání.

 

levné apartmány Brela
Ubytování v Brele

Ohodnoťte

2 Responses to Makarská riviéra: ideální letní dovolená

  1. Aleš Trdla
  2. René Tomeš

    chorvatsko jednou v zivote a radsi nikdy vice….. 🙁 🙁

Klikněte přes kterou službu chcete vložit komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


publikováno: Pro 2016, Kategorie : Chorvatsko