Trhy v Chorvatsku


ubytování Chorvatsko

Chorvatsko je velmi kulturní zemí, která má v nabídce širokou paletu tradičních výrobků, které se snaží prodat na trzích. Turistický trh je totiž hlavním zdrojem příjmů většiny obyvatel v Chorvatsku. Na trzích si tedy můžete vybírat od tradičních a typických řemeslných výrobků až po výborné jídlo v podobě klobás, sýrů či vín.

Ceny jsou přijatelné a tak si za pár kun pořídíte ručně vyšívané krajky, malovanou keramiku nebo luxusnější zboží v podobě šperků.

Řemesla s dlouholetou tradicí

Chorvatsko si své tradice pečlivě střeží. Ostrov Pag je znám svojí výrobou jedinečných krajek. Podobně je tomu i oblast Osijeku, která láká na nádherné výšivky. Zajímavostí je, že kravata a plnící pero bylo vynalezeno v Chorvatsku. Tyto výrobky tady mají tedy dlouhou tradici a můžete si je pořídit v nefalšovaném stylu chorvatského rázu.

Kromě tradičních řemesel, narazíte na trhu i na umělce, kteří vám budou nabízet své malby a jiné umělecké výtvory. Celou trasu po chorvatském trhu si můžete zpříjemnit ochutnáváním lahodných pokrmů a pochutin od medu až po slivovici.

trhy v Chorvatsku

Otevírací doba obchodů

Velké prodejny a obchodní domy mají otevírací dobu od 8 do 20 hodin. Na rušných turistických trasách je tato otevírací doba prodloužena i o několik hodin. Během víkendů je doba prodeje zkrácena do 15 hodin. Menší krámky v městečkách dodržují polední pauzu. Pouliční trhy však pulzují životem po celý den až do pozdních večerních hodin.

Zábava po celý den

Kromě trhů s tradičními chorvatskými výrobky, je k vidění během celého dne i řada uměleckých vystoupení. Chorvatská kultura je skutečně bohatá. Během procházení trhy, si můžete zpestřit zážitek zastavením v kulturním centru trhu a podívat se na divadelní vystoupení, taneční kreace nebo koncerty místních zpěváků a kapel. Na chorvatských trzích se rozhodně nudit nebudete.

ČTĚTĚ:   Sport a jiné aktivity

ubytování Makarska
Levné apartmány v Makarské

Trhy v Chorvatsku
4.5 (90%) 2 hlas[ů]
Klikněte přes kterou službu chcete vložit komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


publikováno: Pro 2015, Kategorie : Magazín