Chorvatsko na jachtě… a nebudete chtít jinak!


ubytování Chorvatsko

Mnozí z nás už nevyhledávají dovolenou, při které se spokojí s pouhým poleháváním na plážích. Toužíme po dobrodružství, adrenalinu a poznávání. Chorvatsko ukrývá mnoho krás a největším highlitem této země je bezesporu ta spousta ostrovů a ostrůvků, které k ní náleží. Není proto snad nic kouzelnějšího, dobrodružnějšího a romantičtějšího, než vyplout právě mezi ně na moře.

Dovolená na jachtě se mnohým může zdát jako zbytečně drahý špás. Nemusí to však být tak úplně pravda. Pokud totiž budete bydlet v hotelu, jezdit na výlety lodí a jíst v lepších restauracích, utratíte stejně tolik, mnohdy více. Navíc se díky pronajaté jachtě podíváte i na místa, kam vás klasické výletní lodě nevezmou a nebudete se muset mačkat s ostatními turisty na přecpané lodi. Nejlepší možností je pronájem jachty s kapitánem a nejlaciněji vás to samozřejmě vyjde, pokud vás pojede více.

jachta

I na malou loď se vejde 10 osob

Jendou z nejmenších lodí k pronájmu může být například loď dlouhá 12 metrů, na jejíž palubě najdete 3 kajuty, WC a kuchyňskou linku. Taková loď může být přizpůsobena až pro 10 lidí včetně kapitána, což nebude nijak drahé (cca 5000 Kč/os/týden). Cena se však podle komfortu lodi a nabízených služeb hodně liší. Větší lodě jsou dražší, ale zase jsou pohodlnější a nikdo nemusí spát na leckdy nepohodlných rozkládacích postelích. Větší lodě jsou navíc stabilnější a tolik nehoupou, a to může být pro mnohé turisty to hlavní, čím se řídí při výběru.

Využijte sezónní slevy!

Cena pronájmu bude také jiná v sezóně a mimo ní. Červen nebo září je proto ideální doba na dovolenou na jachtě. Ceny pronájmu mohou být o 15 % (a někdy dokonce i 20 %) nižší než v červenci nebo v srpnu. I mimo sezónu, zvlášť pokud je to na jejím okraji, se dá v moři v pohodě koupat a počasí je slunečné a teplé. A za týdenní plavbu se dostanete úplně v pohodě pod 10 000 Kč /os/týden.

ČTĚTĚ:   Chorvatsko se zaměřuje na turisty! Na jaké novinky se můžeme těšit?

Kam vyrazit? Kvarnerské ostrovy jsou úžasné!

Čeští turisté mají velkou výhodou, a tou je samozřejmě vzdálenost. Za 9 hodin jste z Prahy autem na Istrii a níž už v podstatě nemusíte. Plout mezi Kvarnerskými ostrovy je úžasný zážitek. Navštívíte překrásné ostrovy Cres, Lošinj, Krk, Rab a Pag. Čekají tu na vás nádherné zátoky s průzračně čistou vodou, historická městečka plná výborných vináren, zábava i absolutní klid.

Okolí Puly si zamilujete

Vyrazit můžete i z historické Puly, kde vám doporučujeme udělat si celodenní procházku městem. Pula za to opravdu stojí, a to nejen díky slavnému římskému amfiteátru, ale i pro svou atmosféru, ve které se mísí tradiční chorvatský duch s příměsí italské energie. Odsud můžete vyplout na trasu po západním pobřeží poloostrova a podívat se na ostrovy Brijuni, do Rovinj, Poreče nebo Novigradu.

jachta

Střední a Jižní Dalmácie láká svou exotikou

Ostrovy ve Střední a Jižní Dalmácii jsou často více preferované než ostrovy v Kvarneru, přestože ty jsou k našim hranicím blíže. Jižněji je více teplo, i příroda zde má trochu jiný charakter, dýchá to tu více exotikou. Právě sem však bývá často doporučováno vyrazit před hlavní turistickou sezónou, než se moře a přístavy zaplaví jachtami a turisty.

Vyrazit na plavbu můžete například ze Splitu a prozkoumat Paklené ostrovy u Hvaru, ostrov Hvar, Brač i Šoltu.

Na internetu najdete spoustu agentur, které pronájem lodi nabízí, nejlepší je však nechat si poradit od známých nebo někoho, kdo už má s plavbou zkušenosti. Rozhodně se však nejedná o nic složitého a potom, co takovou dovolenou zažijete, možná už nikdy nebudete chtít jinak. Vyzkoušet se má všechno. Tak vzhůru do toho, jachty už čekají v přístavu!

 

levné apartmány Pula
Ubytování v Pule

Klikněte přes kterou službu chcete vložit komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


publikováno: Kvě 2018, Kategorie : Chorvatsko