Rijeka: nejatraktivnější město Evropy roku 2020!


ubytování Chorvatsko

Rijeka není jen přístav trajektů plujících na přilehlé ostrovy Krk nebo Cres, ale má i krásnou tržnici přímo na břehu a promenádu Korzo. Nejkrásnější výhled na město a přístav je z věže z nedalekého hradu Trsat. Symbolem města je mouřenín v bílém turbanu, který plní přání, ochraňuje před zlem a přináší štěstí. Věříme, že přinese městu štěstí právě v tento rok a přivítá spoustu návštěvníků mířících za kulturou!

Zahajovací program v Rijece bude velkolepý!

Už 1. února 2020 bude chorvatské město slavnostně zahájeno jako Evropské město kultury. Program bude nabitý, nabídne spoustu akcí a zábavy pro všechny věkové skupiny.

Rijeka bývá přezdívaná „přístav rozmanitosti“ a v tomto duchu bude také probíhat zahajovací program. Velká městská opera pod širým nebem v přístavu, Opera industriale, vzdá hold svým obyvatelům, dělníkům, avantgardním umělcům a tradicím, které celý region obklopují. Na akci, která přinese hudbu, zvuky města a průmyslu i efekty tvořené kombinací světla a tmy, se podílí na 150 účinkujících. Kromě této ústřední události se návštěvníci v rámci zahajovacího programu mohou těšit na 24hodinovou zábavu v ulicích, na náměstích, v kavárnách a v klubech po celé Rijece. V zahajovací den se bude konat cca 70 akcí na více než 30 místech a do celého programu je zapojeno celkem cca 500 účinkujících!

Rijeka_přístav

Zábava od rána do… rána!

Ráno a odpoledne bude město patřit tanečním, divadelním a hudebním představením, svůj um předvedou vokální skupiny i dětské sbory, a to i na takových místech, jako je například proslulý Rybí trh. Už odpoledne se přidají DJ’s. Mezi mnoha se tu ukáže známý DJ Nicky Siano, majitel a designér prvního newyorského disco klubu THE GALÉRIE a první obyvatel proslulého Studia 54. Během odpoledne a večera se představí na 60 kapel, které zaplní kluby a celé město rockem, jazzem, popem a zazní i blues.

ČTĚTĚ:   3 historické klenoty Istrie, které byste neměli minout

TIP redakce: Pro milovníky hudby bude jistě zajímavé vystoupení sboru, který čítá 20 rijeckých kytaristů a deset bubeníků a dělnický orchestr brusičů a svářečů, kteří představí svou hudbu v rytmu rocku a punku.

Světelné a speciálně pro tuto příležitost navržené světelné instalace budou postaveny na několika místech v přístavu a blízkém okolí. Součástí programu jsou také osvětlené loďky a čluny .

Rijeka se tak oficiálně stane nejatraktivnějším městem Evropy!

V centru města je připraveno více než 600 kulturních a uměleckých akcí, které se zde budou konat během celého roku. Máte sem letos naplánovanou cestu? Pokud ano, jistě si to tu náležitě užijete!

 

levné apartmány Rijeka
Ubytování v Rijece

Ohodnoťte
Klikněte přes kterou službu chcete vložit komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


publikováno: Led 2020, Kategorie : Chorvatsko