Kde se v Chorvatsku potápět?


ubytování Chorvatsko

Chorvatsko je místo, kde nejen můžete strávit hezkou letní dovolenou, ale také zde můžete provozovat různé sportovní aktivity. Mezi ně patří samozřejmě také potápění, které se těší stále narůstající oblibě. Jestliže i vy máte rádi aktivní dovolenou a chcete i v Chorvatsku něco zažít, pak jistě zvolte potápění.

Chorvatsko je bohaté na lokality pro potápění. Z dovolené si tak přivezete nejen krásné opálení z pláže, ale také nevšední a krásný zážitek. V tomto článku získáte tipy, kde jsou hezká a přitažlivá místa pro potápění. Vybrat si můžete jedno z nich.

Ostrov Cres, Lina

Na severozápadním pobřeží ostrova Cres najdete vrak obchodní lodi Lina. Ta se potopila i s nákladem dřeva roku 1914. Cestovala z Rijeky na Sicílii. V mlze narazila na podmořský útes. Příď lodi najdete v hloubce 22 metrů, záď lodi pak v hloubce 55 metrů. Vrak je ve velmi zachovalém stavu a potápět se zde doporučujeme velmi zkušeným potápěčům.

Ostrov Rašip, národní park Kornati

vraky lodí v chorvatskuV národním parku Kornati se můžete potápět na ostrově Rašip. Potápět se zde můžete, povolení získáte spolu se vstupenkou do národního parku. K vidění je zde pozoruhodná pestrobarevná podmořská lokalita. Skály na vnější straně ostrova jsou až v hloubce 65 metrů. Moře je velmi průzračné, skála porostlá korály. Vidění jsou zde hejna různých druhů ryb. Viditelnost je zde velmi dobrá, až přes 40 metrů. Lokalita je vhodná jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé potápěče.

Dubrovník, Taranto

Na západě mysu Petka, v Dubrovníku, v Grebeni leží velmi zachovalý vrak italské obchodní lodi Taranto. Ta se potopila roku 1943, kdy najela na minu. Trup této italské lodi se zlomil a na dně jsou roztroušeny trosky nákladu.

potápění v chorvatskuVe vraku našlo svá útočiště celá hejna nejrůznějších ryb. Hloubka vraku je 23 až 55 metrů. Potápět se zde mohou jen pokročilí potápěči.

ČTĚTĚ:   Starověký Stari Grad na ostrově Hvar

Sveti Andrija, Elafitské ostrovy

Ostrůvek Sveti Andrija je součást Elafitských ostrovů. Vnější podmořská stěna spadá od 3 do 78 metrů a je téměř kolmo do hlubiny. Je porostlá mořskými organismy, vyskytuje se zde korál červený a to v nejspodnější části, v hloubce 40 metrů. Naleznete zde nejrůznější druhy ryb, krásnou bohatou faunu. V hloubce 26 metrů je podmořská jeskyně. Jde o jednu z nejkrásnějších potápěčských lokalit na Jadranu, vhodná pro začínající i pokročilé potápěče.

potápění Chorvatsko
Potápění v Chorvatsku

Ohodnoťte
Klikněte přes kterou službu chcete vložit komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


publikováno: Říj 2015, Kategorie : Magazín