Cyklistické výlety po ostrově Hvar


ubytování Chorvatsko

Jedete na dovolenou, ale upřímně si nedokážete představit celých čtrnáct dní se jen válet na pláži a v podstatě nic nedělat? Rádi byste, alespoň na jeden den, do svého programu zařadili nějakou tu sportovní aktivitu? Pokud rádi jezdíte na kole, pak pro vás máme tip, jak na své dovolené nezahálet.

Vydejte se na cyklistický výlet! Zasportujete si, poznáte okolí vaší destinace a také si „odpočinete“ od pláže. Jestliže se vaší dovolenkovou destinací stalo právě Chorvatsko a ostrov Hvar, pak pro vás máme tipy na cyklostezky!

Dugi Dolac

Trasa je dlouhá 25,2 kilometrů, převýšení je zde 335 metrů. Trasa se řadí mezi lehké, zvládnou jí i netrénovaní cyklisté a absolvujete jí zhruba za hodinu a půl.

Start je v obci Dugi Dolac, na východě ostrova. Celou trasu pojedete po hlavní ostrovní silnici mezi Jelsou a Sućurajem. Cílem této stezky je Sućuraje.

cyklistika na hvaru

Odtud se vracíte zpět na start, tedy do obce Dugi Dolac. Vyzkoušet můžete také jiný okruh a to z obce Dugi Dolac jet po silnici k západu k zátoce Pokrivenik. Odbočíte doprava a sjedete až dolů, k zátoce. Vystoupáte do obce Grudac, k silnici na které odbočíte vpravo a dojedete zpět do obce Dugi Dolac.

Stari Grad

Délka trasy je 24 kilometrů, převýšení je zde 500 metrů a jde o trasu středně těžkou. Trasu zvládnete přibližně za dvě hodiny, hodí se spíše pro zdatnější cyklisty.

Trasa začíná stoupáním z městečka Stari Grad po asfaltové cestě směrem k městu Hvar. Po cca 3,6 kilometrech stoupání vede odbočka doleva k vrcholu Sv. Nikola.

ostrov Hvar ChorvatskoZde zhruba ve výšce 500 metrů odbočuje vlevo a prudce klesá k severu, k obci Dol. Z obce dol pak trasa pokračuje asfaltovou cestou a dále se klesá do městečka Stari Grad na pobřeží, kde trasa končí.

ČTĚTĚ:   Chorvatsko letecky all inclusive

Město Hvar

Celková délka trasy je 24,1 kilometrů, převýšení je 420 metrů a jde o cyklotrasu obtížnou, zvládnou jí jen zkušení cyklisté. Trasu ujedete přibližně za dvě hodiny.

Stezka začíná v městě Hvar, stoupáním po asfaltové silnici. Nad městem se trasa otáčí k východu, do obce Brusje ve vnitrozemí. Dále jedete okolo vyhlídkového bodu a zhruba po 300 metrech stezka odbočuje na cestu do obce Velo Grablje. Stezka vede přes Malo Grablje k pobřeží do Milny. Odtud již opět jedete po asfaltové silnici a jedete do startu cyklo výletu, do města Hvar.

ubytování Hvar
Levné apartmány na Hvaru

Ohodnoťte

2 Responses to Cyklistické výlety po ostrově Hvar

  1. Dana Hromková

    Tam jsme letos byla! HVAR naprostá nádhera!

  2. Jitka Vyklická

    Taky jsem tam byla nádhera už se těším až v červnu vyrazíme opět na výlet

Klikněte přes kterou službu chcete vložit komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


publikováno: Říj 2015, Kategorie : Magazín