Chystá se nová lodní linka Split-Šibenik-Zadar


ubytování Chorvatsko

3 překrásná chorvatská města Zadar, Šibenik a Split by mohla být v letošním roce spojena novou vodní trasou. Pokud máte rádi plavby a vždy raději dáte řednost lodi než autobusu, už teď se můžete těšit. Vypadá to totiž, že k tomu opravdu dojde! Jste pro?

Ze Splitu vyráží už dnes lodě na na ostrovy Brač, Hvar, Korčulu, Mljet a také do starobyléhho města Dubrovník. K těmto trasám by mohla letos přibýt další, a to do Šibeniku a Zadaru. A nebylo by to poprvé. Už před 120 lety tady totiž existovala!

Pokud bude trasa potvrzena, bude tuto linku provozovat šibenická společnost Envira.

Turistům se tak ve všech třech významných městech severní Dalmácie naskytne více možností na luxusní zážitky a trávení voného času. Tipy na výlety nebudete muset složitě vymýšlet!

Proč plout lodí, když můžu jet autem? My víme proč!

Jistě, ze Splitu můžete jet do Zadaru nebo Šibeniku autem, nebo využít místní autobusovou linku. Jenomže udělat si takový výlet lodí, to je mnohem zajímavější a má to také spoustu výhod. Kromě krásných zážitků spojených s pozorováním chorvatského pobřeží a plavbou samotnou nebudete muset řešit parkování, ubydou stresy za volantem a případný řidič přestává být řidičem a může si dopřát skleničku alkoholu. Tak co myslíte?

Split

Jaký bude plavební řád?

Pokud vše dopadne tak, jak je to nyní stanoveno, bude katamarán vyrážet z přístavu ve Splitu do Šibeniku v 9 hodin ráno. Ze Šibeniku bude pokračovat v 10:35 do Zadaru, kam dorazí ve 12:40. A my říkáme: bezvadné načasování, akorát na oběd!

Zpět ze Zadaru se bude vyplouvat v 17:30, v Šibeniku bude loď v 19:35 a zpět ve Splitu v 21:10, akorát včas na večeři! Jedna celá cesta Split-Zadar bude stát 158 kun, cesta Split-Šibenik nebo Šibenik Zadar 110 kun. Ceny jsou to nepochybně vyší než cesta autobusem nebo vlastním vozem, jenže, jak už bylo řečeno, v tomto případě neplatíte jen za převoz, ale zároveň za skvělý zážitek.

ČTĚTĚ:   Podstrana - jižní Dalmácie

Pokud se plánovaný projekt stane skutečností, budete se moci po moři novou linkou prohánět od 1. dubna do 31. října už tento rok.

Napište nám svůj názor. Byly byste rádi za tuto novou linku a využili ji při své dovolené, nebo ji považujete za zbytečnou?

Ohodnoťte
Klikněte přes kterou službu chcete vložit komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


publikováno: Led 2019, Kategorie : Chorvatsko